Redevelopment of the Beaney


As well as the extensive restoration of the existing Beaney, an extension has also been built, doubling the size of the existing facility. The extension has created a brand new library, museum and gallery spaces, as well as community areas and a learning lab. It has also enabled the Beaney’s facilities to become more accessible, with a public lift to all levels and an accessible entrance at Best Lane.

The restoration and redevelopment of the Beaney was delivered by Canterbury City Council and Kent County Council working in partnership with the following companies:

Design Team 

Sidell Gibson Architects with John Miller + Partners Architects

Mott Macdonald Fulcrum Engineers

Campbell Reith Hill Structural Engineers

Casson Mann Exhibition Design

Norman Chang – Conservation Architect

Project Management, Cost Management and CDM Co-ordinator


Main contractor

Wates Construction

Follow the beaney on:

Sidell Gibson Architects with John Miller   Partners Architects, logo

Mott Macdonald Fulcrum Engineers logo

Campbell Reith Hill Structural Engineers, logo

Casson Mann Exhibition Design, logo

Norman Chang - Conservation Architect, logo

Faithful Gould, logo

Wates Construction, logo

You are accepting third-party cookies. powered by NVG